Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 25 nov Religieuze bijeenkomst. Nel Verburg: Spiegels van God
  • 29 nov Podium de kApel - Twee duo's cello en piano
  • 02 dec Lezing. Drs. Flip Hammann: Stupor mundi; Keizer Frederik ll Hohenstaufen (1194-1250)
  • 09 dec Lezing. Wim Leys: Leven en werk van Annie Besant (1847-1933)

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

11 maart 2018

Op zondag 11 maart  om 10.30 uur zal drs. Katrijne Bezemer een lezing houden met als thema Joodse leerverhalen uit het chassidisme.

Het chassidisme, een Oost-Europese Joodse stroming die eind 18e eeuw is ontstaan, is vooral bekend geworden door de korte leerverhalen. Daarnaast kennen wij het chassidisme door de dans en de aandacht voor de innerlijke beleving. Deze ochtend staan verhalen die gerelateerd zijn aan oudere religieuze thema’s en ideeën centraal. Het blijkt dat een verhalende traditie je niet naar een definitief antwoord wil leiden maar naar niveaus en mogelijkheden van verstaan. Wat kunnen de verhalen je voor inzichten en visies op het leven van nu en jezelf bieden? De lezing wordt begeleid met muziekfragmenten op CD uit de chassidische - en klezmer traditie.

Drs. Katrijne Bezemer is voorganger van de afdelingen Zuid-Kennemerland en Voorburg van Vrijzinnigen Nederland. Zij heeft theologie en geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.