Binnenkort in De Kapel

  • 27 jan Religieuze bijeenkomst. Ds. Willem van der Meiden: Het Samaritaanse dilemma
  • 03 feb Lezing. Barbara Zwaan: De spiritualiteit van Etty Hillesum
  • 10 feb Lezing. Kees Voorhoeve: Kabbalah en de weg naar bevrijding
  • 17 feb Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: De jeugdjaren van Jezus
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Podium de kApel - concert pianotrio en zang/piano

Op donderdag 25 januari treedt evenals vorig seizoen op veler verzoek

Emily Dilewski - zang en Ruud Zielhorst - piano weer voor u op.

Voor de pauze wordt het programma verzorgd door het pianotrio van Victor Su.

Het pianotrio wordt gevormd door:
Maite Levenbach, viool,
Jurre Koopmans, cello,
Victor Su, piano
Zij zullen  van  L.van Beethoven  het pianotrio op.70 nr. 1 in D spelen.

Vervolgens staat op het programma een werk van 

O.Respighi : Adagio e variazioni voor cello en piano 

Dit stuk wordt uitgevoerd door: Jurre Koopmans - cello en victor Su - piano

 

Op het prgramma van Vera Fiselier en Ruud Zelhorst staan werken van:: Schubert, Quilter, Debussy, Messiaen, Rachmaninov, Strauss en Mendelssohn.

 

Aanvang: 20.00 uur

 

Over de musici:

 

Jurre Koopmans

 

Het was niet vreemd dat Jurre op zijn vijfde al cello ging spelen, want in zijn hele familie wordt veel muziek gemaakt. Met veel plezier begon hij lessen te volgen bij Wiesje van Eersel en al snel was duidelijk dat de cello helemaal zijn ding is. Sinds 2012 heeft Jurre les van Lucia Swarts op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij ook in de brugklas zit. Hij maakt deel uit van de cellogroep van het Atheneum Kamerokest.

 

In juni 2014 was Jurre finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours en mocht hij in een uitverkochte Kleine Zaal zijn programma spelen. In 2015 nam hij als jongste cellist deel aan de cellobiënnale te Zutphen, inclusief een masterclass van Dmitri Ferschtman. In datzelfde jaar verdiende hij een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours (West 1).

 

Jurre bespeelt een cello die is gebouwd door Saskia Schouten (1998, te Heusden) en heeft een cellostrijkstok die gemaakt is door Daniel ter Berg (±1975, te Den Haag). Zowel het instrument als de strijkstok is hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

 

Naast de cello zingt Jurre vol overgave in het Haags Matrozenkoor, waarmee hij onlangs in een uitverkocht Concertgebouw de Derde Symfonie van Gustav Mahler zong.

 

 

 

Victor Su

 

Tijdens een open dag van de muziekschool werd Victor zo gegrepen door de piano dat hij zich meteen aanmeldde. Zo begon hij op zesjarige leeftijd piano te spelen. Hij legde alle muziekschool-examens af voor hij elf jaar was en werd op zijn elfde toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2012 studeert hij bij Marlies van Gent. Naast zijn pianostudie volgt hij ook zijn vwo-opleiding op de middelbare school.

 

Victor was met negen jaar een van de drie pianisten die op het podium van de Schouwburg les kreeg van pianist Wibi Soerjadi. In 2014 mocht hij samen met Lang Lang Rondo alla Turca van Mozart spelen tijdens Lang Lang en 100 pianisten.

 

Sinds 2014 deed hij regelmatig mee aan concoursen en behaalde diverse prijzen, waaronder de derde prijs bij het Steinway Concours 2014, de derde prijs bij het YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov 2015, en de tweede prijs bij het EPTA International Pianoconcours 2016 in België.

 

Emily Jane Dilewski (1993) is geboren in Bergheim in Duitsland en begon haar studie aan de Folkwang Universiteit in Essen in 2013 bij Rachel Robins. Ze bereikte de finale in de Juniorcompetitie gezang in Berlijn. Bovendien was ze in een aantal Operaproducties te zien: als Zandmannetje in Hans en Grietje van Humperdinck, als Papagena en Barbarina in de Zauberflöte en de Nozze di Figaro van Mozart. Ze maakte deel uit van producties van Georg Rootering, Ben Riepe en Achim Lenz in de Festivals ReinRuhr, Dansfestival Noordrein- Westfalen en in de Ruhrtriennale. Masterclasses nam ze bij Helen Donath, Linda Watson, Martin Wölfel en Anja Harteros.
In 2017 werkte Emily Dilewski mee aan de Productie ‘Orestie’ in de schouwburg van Düsseldorf. Ze gaf daar een solo concert, gegeven met het Jeugdorkest van Düsseldorf. Sinds Juli 2017 wordt de zangeres gesteund door de Werner Richard- Dr. Carl Dörken stichting en het Richard Wagner-verbond uit Dortmund. 

 

 

Ruud Zielhorst

 

Ruud begon zijn pianolessen op zevenjarige leeftijd. Marlies van Gent bereidde hem voor op het conservatorium. Zijn bachelor-studie piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag heeft hij afgesloten bij Ellen Corver. Hij studeert momenteel verder aan de Folkwang Universiteit in Essen bij Evgeny Sinaiski, Yannick Rafalimanana, Xaver Poncette en Henri Sigfridsson. Zijn focus ligt daarbij op de kamermuziek met strijkers en zangers.

 

In 2016 was Ruud aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag werkzaam als co-repetitor in de operaklas van David Prins.

 

Ruud viel in de prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours. Hij speelt in kamermuziekverband samen met Nikolau Ratchev (viool), Anna Maria Wunch (altviool), Emily Wittbrodt

 

(cello). Met Vera Fiselier en Emily Dilewski werkt hij samen aan liederen en operarepertoire. Met Maria Fiselier heeft Ruud in 2015 liederen van Mattheu Dijker opgenomen, wat resulteerde in de CD De Waanzin van deze Wereld.

 

Hij was pianist in het Nationaal Jeugd Orkest, het Nieuw Kamer Orkest en bij Ensemble Royaal. Ook speelde hij samen met een aantal koren, waaronder Kamerkoor Ad Parnassum, het Nederlands Zangtheater en Kamerkoor Kwintessens.

 

Ruud nam deel aan masterclasses van onder anderen Tatiana Zelikman, Igor Roma, Nata Tsevereli, Paul Komen. Hij volgde ook lessen bij Naum Grubert en Paulo Giacometti.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het programma wordt nader bekend gemaakt.

Aanvang: 20.00 uur